مرجع معرفی شهرستان  توریستی چالوس

مرجع معرفی شهرستان توریستی چالوس

معرفی جاذبه های دیدنی تاریخی شهر های چالوس ، نوشهر ، کلاردشت ، کجور ، مرزن آباد ، نمک آبرود ، کلارآباد ، متل قو ، رامسر
مرجع معرفی شهرستان  توریستی چالوس

مرجع معرفی شهرستان توریستی چالوس

معرفی جاذبه های دیدنی تاریخی شهر های چالوس ، نوشهر ، کلاردشت ، کجور ، مرزن آباد ، نمک آبرود ، کلارآباد ، متل قو ، رامسر

مجموعه پرسش و پاسخ به سوالات حقوق مهندسین ساختمان

سری سوم :

مجموعه پرسش و پاسخ به سوالات حقوق مهندسین ساختمان


سوال ۲۱ : اگر در یک قرارداد مشارکت در ساخت مجوز فروش برای سازنده بعد از احداث سازه کل طبقات باشد ، ولی سازنده اقدام به فروش قبل از اتمام سازه (قبل از موعد) نماید و الان که کل سازه و ساختمانم تمام شده و مالک زمین متوجه تاریخ قبل از موعد قولنامه پیش فروش شده میتواند نسبت تاریخ قولنامه ی پیش فروش که خلاف موعد مجوز مندرج در مشارکت نامه هست اعتراض کرده و دادخواست ابطال معامله بدهد؟

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
عرض شود که اگر سازنده مورد سوال شما در زمان حاضر که زمان اتمام عملیّات إجرائی است اخذ سند مالکیّت به نام خود کرده باشد و واحد/واحدهای فروخته شده داخل در سند مأخوذه باشد در این صورت باستناد ماده ۲۲ قانون ثبت سازنده موصوف مالک قانونی تلقی شده و باستناد ماده ۳۰ قانون مدنی حق هرگونه اِعمال مالکیت می‌تواند بکند که یکی از آنها فروش ملک خود است بنابراین در این حالت مالک زمین کاری نمی تواند بکند اما اگر سندی به نام وی صادر نشده به نظر می‌رسد که تا تحقق شرط در قرارداد مشارکت (اتمام سازه کامل) حقی برای وی ایجاد نشده تا اختیار اِعمال مالکیّت را داشته باشد و در أین حالت به اعتقاد بنده موضوع إز مصادیق معامله فضولی بوده و اگر صاحب زمین اجازه ندهد عقد مورد نظر باطل خواهد بود. الله اعلم

 


 

سوال ۲۲ : من ناظر عمران و هماهنگ کننده یه ساختمان هستم که در حال تخریب است دارای یک مغازه و منزل است که اداره گاز کنتور خانه را قطع و کنتور مغازه را به عنوان کنتور کارگاهی تایید کرده الان یک اتاق کارگری و یک دفتر کار با بخاری گازی گرم می شود و بعضی قسمتها نیز از شلنگ استفاده شده و وقتی می گویم تاییدیه مهندس ناظر گاز را بدهید می گویند برای هر بازدیدی انها از ما پول می گیرند من چکار باید بکنم ؟

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
مهندس ناظر گرامی لحظه ای درنگ را جایز نشمرید فی الفور اقدامات زیر را انجام دهید:
١- ناظران تأسیسات مکانیکی و برقی را کتباً مطلع کرده خواستار بازدید آنها از محل و انجام اقدامات لازم از آنها بشوید.
٢- موضوع اشکال را به سازمان استان و اداره کل راه و شهرسازی استان اطلاع دهید.
٣- گزارشی نیز به اداره کار مربوط منعکس کنید.
تمامی گزارشها باید مکتوب بوده و حتماً ثبت شده یا رسید بگیرید.

 


 

سوال ۲۳ : بنده نظارت ملکی را بر عهده دارم و مالک ارتفاع کف تا کف طبقات را از ۳۰۵ سانتی متر به ۳۲۵ سانتی متر( حدود ۲۰ سانتی متر) افزایش داده است و بنده برای ایشان خلاف رد کرده ام و جهت عدم خلاف نیز به ایشان گفته ام که نامه بلامانع از محاسب بیاورد. ایشان نیز چون با شرکت حقوقی طرف می باشد نامه بلامانع از شرکت مشاور آورده و پس از اصرار بنده نامه مشاور را پس از مهر و امضا مشاور به تایید یک نفر محاسب دیگر رسانده و می گوید که محاسب اصلی که تمام نقشه ها ممهور به مهر ایشان است دیگر با شرکت کار نمی کند.
حال تکلیف بنده چیست؟ آیا نامه بلامانع شرکت مشاور با مهر و امضا شرکت و محسب جدید را بپذیرم؟

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
خدمت شما عرض کنم که از ظاهر فرمایش شما اینگونه استنباط می شود که محاسب ساختمان یک شخص حقوقی است، اگر اینگونه باشد اعلام نظر شخص حقوقی کفایت می کند و شما کاری ندارید که چه شخص حقیقی آن را انجام داده است مع الوصف دقّت داشته باشید که تأیید محاسب که همان شخص حقوقی باشد باید تحویل مرجع صدور پروانۀ ساختمانی شده و شماره و تاریخ ثبت آن تحویل شما شده رونوشت نامۀ تسلیمی به مرجع یاد شده خطاب به شما باشد، در غیر این صورت تکلیف قانونگذار در تبصرۀ ۷ مادّۀ ۱۰۰ قانون شهرداری که گفته است که ناظر باید عملیّات اجرایی با نقشه ها را مستمرّاً نظارت کند محقّق نشده چه بسا در آینده با مشکل مواجه شوید لذا حتماً به محاسب تکلیف کنید که تأییدیّۀ مذکور را به شهرداری تحویل داده شماره وتاریخ آن را به شما بدهد.

 


 

سوال ۲۴ : بنده به همراه شریکم یک دستگاه آپارتمان به شخصی فروخته ایم. در یک وکالتنامه جداگانه محضری, بنده حق برداشت از حساب های بانکی شریکم را دارا میباشم. سوال: آیا خریدار ٱپارتمان اجازه واریز سهم بنده از ثمن معامله به حساب بانکی شریک بنده را بدون موافقت من با استنادبه وکالتنامه مذکور دارا میباشد؟

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
خدمت شما عرض کنم که رابطۀ مالی شما و شریکتان ربطی به اشخاص ثالث ندارد و مستنداً به ماده ۲۷۱ قانون مدنی مدیون باید دین خود را به داین، یا کسی که از طرف او وکالت دارد یا کسی که قانوناً حق دریافت دارد پرداخت کند، در مثال مورد سوال شما خریدار موصوف اگر اجازه از طرف شما نداشته باشد که وجه را به حساب شریکتان بپردازد وفق مفهوم مخالف مادّۀ ۲۷۲ قانون مدنی قبول نیست وباید به خود شما پرداخت کند.

 


 

سوال ۲۵ : برای خارج کردن پروانه از شرکت حقوقی باید به نظام مهندسی مراجعه کنم؟

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
در وهله نخست باید به مدیریت شرکت موصوف مراجعه کرده و از وی بخواهید تا نسبت به إرسال نامه به اداره کل راه و شهرسازی استانتان مبنی بر خروجتان از شرکت اقدام کند درغیر اینصورت و استنکاف وی، باید مبادرت به طرح شکایت در شورای انتظامی استان بنمایید، البته ممکن است مدیر یاد شده به رغم محکومیت از این بابت، بازهم استنکاف ورزد که در این حالت باید به دادگاه عمومی مراجعه فرمایید

 


 

سوال ۲۶ : آیا مالکین و یاسازنده ها میتوانند از امضا قردادهای نظارت که متن انها به صورت تیپ و یک جانبه توسط نظام مهندسی تهیه میشود امتناع نموده و خواستار اضافه شدن برخی موارد البته در چارچوب قوانین جاری شوند؟
با توجه به اینکه این امر عرف نیست خواهشمندم در خصوص سهل الوصول ترین محمل قانونی ارایه طریق فرمایند
جهت استحضار اضافه مینماید در یکی از استانهای شمالی خود نظام متن قرارداد را به نحوی تنظیم مینماید که از ان هیچ گونه تعهد اجرایی برای شخص مجری نمیتوان متصور شد

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
سلام و درود(۹۶/۱۱/۱۱). خدمت شما عرض کنم که اصل آزادی اراده در ماده ١٠ قانون مدنی متبلور شده با این توضیح که هرگاه دو یا چند شخص باهم توافقاتی در چهارچوب قوانین و بایسته های قانونی داشته باشند باید به مفاد آن پایبند باشند و حسب منطوق ماده ۲۱۹ قانون مدنی قراردادیاد شده لازم الاتّباع بوده و حسب مفهوم همان ماده و منطوق ماده ٢٣١ همان قانون دست کم بین امضا کنندگان لازم الأجرأ می باشد. از آنجایی که قراردادهای منعقده بین اشخاص یک حق قانونی است که توسط قانونگذار به رسمیّت شناخته شده لذا به استناد اصل ٢٢ قانون اساسی حق یاد شده مصون از هرگونه تعرّضی است مگر مواردی که قانونگذار استثنا کرده باشد. در جایی که قانونگذار اجازه ورود در رابطه خصوصی أفراد را به دستگاههای حاکمیّتی نداده است و انعقاد قراردادها مصداق آشکار آن رابطه است و اصل بر عدم اجازه دخالت است سازمان نظام مهندسی ساختمان که به استناد بند”ب” ماده ١ قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب ٩٠/٨/٣ یک موسسه خصوصی است که قانونگذار فقط اجازه برخی اختیارات حاکمیتی را به آن داده است بطریق اَوْلی حق دخالت در انعقاد قرارداد بین عضو ومالکان راندارد ودر زمانی که در دارا بودن حق دخالت شک شود اصل برعدم اختیار است بویژه که در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان چنین اجازه ای به سازمان و سازمان استان داده نشده است  .

 


 

سوال ۲۷ : بنده کارمندی قراردادی هستم با مدرک فوق لیسانس و پایه ۲ معماری که با حقوق ۱۵۰۰ در شرکت گاز مشغول به کار هستم شاید باورش سخت است اما ما کارمندهای قرارداری پایین ترین حقوق رو داریم که جمعیت کثیری از کارمندان را شامل می شویم آیا می شود با این حقوق ناچیز وبا این تورم از حق مسلم ، پروانه مهندسی گذشت؟ با توجه به اینکه شرکت گاز هیچ ربطی به تعارض منافع ندارد از شما خواهشمند است در صورت امکان راجع به متن دادخواست اظهار نظر و پیشنهاد فرمایید

پاسخ استاد مهندس لایق ، پژوهشگر و حقوقدان :
اساسا چون محدودیت حقوق اشخاص نص صریح قانونی میخواهد که در مانحن فیه ,چنین نصی وجود ندارد, و از طرفی چون وزیر راه و شهرسازی و وزارتخانه متبوع شأن قانونگذاری ندارد, لذا بخشنامه مذکور که در چهارچوب اختیارات وزیر نیست غیر قانونی بوده و قابل ابطال در دیوان عدالت اداری است.

 


 

سوال ۲۸ : به استناد چه مواد قانونی میتونم نقشه های غلط رو مردود اعلام کنم هنگام امضا قرارداد نظارت تا شهرداری نتونه پروانه صادر کنه بر اساس نقشه های غلط و حین کار تا اصلاح نقشه ها گود طولانی بشه و ریزش کنه

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
خدمت شما عرض کنم که در ادبیات حقوقی اصطلاحی هست با این نگارش«ایجاد تکلیف نیاز به نصّ دارد» بعبارتی دیگر هیچ شخصی مکلّف به انجام تکلیفی نیست مگر آنکه قانون یا قراردادی وی را مکلف به انجام آن تعهد کند. از آنجایی که قانونگذار در تبصره ۷ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری اصلاحی ۵٨/۶/٢٧ چنین تکلیفی را متوجه مهندس ناظر ندانسته است و در هیچیک از مباحث مقررات ملی ساختمان نیز چنین تکلیفی تصریح نشده و کتابچه نظامات اداری هم مبحثی از مقررات ملی ساختمان نمی باشد زیرا آیین نامه اجرایی ماده ٣٣ و شیوه نامه های پیوست آنست لذا شما به عنوان مهندس ناظر تکلیف کنترل نقشه ها و اعلام اشکال در آنها را ندارید و اگر فقط از بابت اینکه مهندسی هستید که مواجه با اشکالی شده اید اختیاراً میتوانید به مرجع صدور پروانه منعکس کنید و آن مرجع مختار است به اخطار شما توجه کند یا نکند. شما به عنوان مهندس ناظر هرگاه احراز کردید که نقشه ای دارای اشکال است به مالک کتباً منعکس کرده از وی بخواهید که نظر کتبی طرّاح را به شما تحویل دهد و اگر مالک استنکاف ورزید و یا طرّاح توجهی نکرد شما ضامن نیستید چرا که وفق تبصره ٧ ماده ١٠٠ شما مکلف به نظارت مستمر بر انطباق عملیات اجرایی با مفاد پروانه ساختمانی، نقشه های مصوب و محاسبات پیوست هستید ولاغیر .

 


 

سوال ۲۹ : در یک شرکت حقوقی با بستگانم مشغول بودم که بعنوان مدیر عامل انجام وظیفه میکردم. بعد از ۴ سال میخوام جدا بشم که کارهای اولیه انجام شده و نامه ای که برای خروج من از شرکت در تصمیمات شرکت گرفته شد به اداره ثبت رسیده ، متاسفانه ثبت شرکتها میگه این شرکت نمیتونه بخاطر نامه ای که بیمه تامین اجتماعی زده تغییر و تحول درش انجام بشه. من بیمه مراجعه کردم گفتند تعاونی مبلغی بدهکار هس شما بعنوان مجری باید پرداخت کنید،تا به ثبت نامه بزنیم و کار شما انجام بشه. یکی از شرکتهای ساختمانی هستیم که به اتفاق دو شرکت دیگه کار رو بصورت … به دیگری سپردیم

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
قانونگذار فقط در مادّۀ ۳۷قانون تأمین اجتماعی در خصوص نقل و انتقال عین یا منفعت مؤسسات و کارگاههای مشمول قانون بیانیّه ای دارد که به نظر می رسد شامل حال شما نیست. علی هذا توصیه می شود حتماً به بیمۀ مذکور مراجعه کرده از آنها بخواهید که طبق کدام مادّۀ قانونی مانع خروج شما شده اند همین سوال راهم از مرجع ثبت شرکتها پرسیده، جواب دقیق را اعلام بفرمایید تا اگر نظری بود خدمت شما عرض شود.

 


 

سوال ۳۰ : با سلام خدمت مهندس گرامی. دو سوال دارم :
۱-آیا همیشه نصب درب حیاط و درب واحدهای آپارتمانی باید بگونه ای باشد که در سمت داخل حیاط و داخل واحدها باز شود؟
۲-مثلا ابعاد مجاز ملک ۱۰ در ۲۰ متر است و مالک از هر طرف ۵ سانتیمتر درز انقطاع را رعایت کرده است – بنابراین هنگام نوشتن گزارش، در قسمت ابعاد اجرا شده ، همان ۱۰ در ۲۰ را بنویسیم یا اینکه بنویسیم ۹/۹۰ در ۱۹/۹۰ متر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
سلام و درود(۹۶/۱۱/۱۸)، جناب مهندس عنایت داشته باشید که شما باید مطابق با معنای الفاظ پاسخ بدهید، اگر از شما خواسته شده که ابعاد اجرا شده را گزارش کنید پس باید ۹/۹۰و۱۹/۹۰ را اعلام کنید تا نشان داده شود که ابعاد اجرا شده دقیقاً کدامست. در پاسخ به سوال نخست عرض کنم که هر ملک یا واحدی حق ندارد بیشتر از حق قانونی خود بهره برداری کند، در سوال مورد مثال شما در حیاط و واحد باید بسمت داخل گشوده شود تا اصل عدم تخطّی از حدّ قانونی رعایت شده به مشترکات تجاوز نشود.

 


همچنین بهتر است مطالعه کنید : “دانلود دیتیل اتوکد جزییات اجرایی درز انبساط


 

سوال ۳۱ : آنچنانکه مرسومه بعضا شرکت های پیمانکاری بصورت اجاره در مقابل دریافت مبالغ مشخص واگذار میشن حالا برا یه دوره مشخص یا یک کار مشخص . آنهم با وکالت و تفویض اختیار مدیر عامل به شخص دیگر. سوالم اینه که اگر به علل مختلف ناگذیر به این کار شدیم، اصولا نحوه قرارداد فیمابین یا هر تفاهم نامه دیگری چگونه باید باشد تا عواقب بعدی آن متوجه واگذارنده نباشد و اینکه آیا این مساله وجاهت قانونی دارد یا خیر؟

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
خدمت شما عرض کنم که اساساً اجاره دادن یک شرکت در ادبیات حقوقی هیچ جایگاهی ندارد و قابل پذیرش نیست چرا که در هر فعالیّت تجاری هر شخصی رأساً متعهد بوده وباید پاسخگوی اقدامات خود باشد. از نحوۀ سوال شما اینگونه استنباط میشود که شخصی به یک شخص حقوقی مراجعه کرده و از وی میخواهد که وارد یک معامله شده امّا بطور غیر رسمی انجام کار را به این مراجعه کننده واگذار کند، حق را بخواهید چنین اقدامی میتواند مغایر قرارداد منعقده باشد (اگر در قرارداد واگذاری حقوق و تعهدات ممنوع شده باشد) و پرواضح است که تبعات نامطلوبی بدنبال خواهد داشت مگر آنکه طرف مقابل شرکت مذکور موافق این واگذاری باشد که در اینصورت میتوان قرارداد مورد نظر را تنظیم کرد که البته یک تیپ مشخصی نیست تا بتوان در اینجا ارائه داد بلکه باید با توجه به اوضاع و احوال و شرایط حاکم بر قرارداد تنظیم کرد.

 


 

سوال ۳۲ : من ناظر سازه و هماهنگ کننده یه ساختمان فلزی هستم. پیش از شروع کار آرماتوربندی فونداسیون، به ناظر برق نامه دادم (و رسید گرفتم) که باید پیش از بتن ریزی، برای نظارت همبندی فونداسیون سر کار بیاد و تاییدیه اجرای همبندی رو بده. متاسفانه مجری با ایشون تماس گرفته و ایشون هم گفته که نیازی به اجرای همبندی نیست و با همین حرف ایشون، مجری بتن ریزی فونداسیون رو انجام داده. همینطور براى کندن چاه ارت در مرحله فونداسیون و ایمنى اتاقک نگهبانى و تجهیز کارگاه هم توى همون نامه براش نوشتم ولى اصلا تا حالا حتى سر پروژه هم نیومده. حالا برای اینکه مسئولیتی متوجه من نباشه باید چیکار کنم؟

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
قانونگذار در مادّۀ ۱۲۵۷ قانون مدنی تصریح داشته که هرشخصی که مدعی امری باشد باید آن را اثبات کند و در مادّۀ بعدی هم ادلّۀ اثبات دعوی را برشمرده است. شما اگر برای اثبات این ادعایی که مطرح کرده اید دلیل اثباتی نداشته باشید چه بسا در آینده با مشکل مواجه شوید علی هذا برای پیشگیری از این وضعیّت حتماً مراتب را به ناظر مربوط کتباً منعکس کرده واز وی بخواهید کتباً پاسخ دهد و اگر استنکاف ورزید مراتب را به سازمان استان منعکس کرده از آن سازمان کسب تکلیف کنید و تا تعیین تکلیف قطعی اجازه ادامه کار را ندهید.

 

سوال ۳۳ : ما گودبرداری که کردیم سازه نگهبان هم طبق نقشه اجرا کردیم ولی متاسفانه دیوار بقلی فرو ریخت بقل ساختمان فروریخته کارگاه کانال سازی.
طبق توافق قرار شد صاحب کارگاه که مستاجر است کارگاه رو جمع کن و به یه قسمتی از گاراژ دیگر بره و قرارشد سازنده اجاره انبارو تا موقعی که خالی پرداخت کنه . ولی الان مستاجر میگه که جابجایی من ده روز طول میکشه و در این مدت باید بیست میلیون به من پرداخت کنید تا من شکایت نکنم.
حالا ما قرار گذاشتیم که دیواری که تخریب شده رو بسازیم و هر خسارتی که خداروشکر جانی نبوده مالیارو پرداخت کنیم ولی مستاجر زیر بار نمیره هی میگه شکایت.
سوال اینجاست اگه این آقا شکایت کنه آخر کار ما به کجا میرسه. مستاجر به هیچ صراطی با ما کنار نمیاد .

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
خدمت شما عرض کنم که در وهلۀ نخست همین پیشنهاد را در حضور چند نفر شاهد با وی مطرح کرده و اظهارات وی را صورتجلسه کرده و به امضای شهود رسانیده، متعاقب آن همان پیشنهاد را از طریق اظهارنامه برایش ارسال دارید و منظر پاسخ وی باشید اگر سر عقل آمد که چه بهتر اگر هم روش خود را دنبال کرد و اصطلاحاً به مرجع قضایی مراجعه کرد زمانی که مستندات خود را ارائه دهید نامبرده هیچ نتیجه ای نخواهد گرفت الّا اینکه طبق روش شما عمل کند . البته بدانید که در هر حال هر خسارتی بوی وارد شده باشد که ناشی از سببیّت عمل شما باشد شما ضامن هستید و باید جبران کنید.

 


 

سوال ۳۴ : ملکی مدت ۵۸ سال است در تصرف شخصی بوده و بعد از او در اختیار ورثه میباشد چون همجوار اداره دولتی بود ، اداره مورد نظر اقدام به اخذ سند نمود و ادعای سازمانی بودن منازل را دارد و حدود ۲۰ سال است که به علت دروغ بودن و نداشتن مدارک مستند نمیتواند ادعای خود را ثابت کند ، آیا معاون دادستان بدون روئیت مدارک مستند میتواند حکم و یا دستور تخلیه صادر کند یا نه ؟ و ما چگونه میتوانیم حقوق شصت ساله خود را طبق قانون اخذ کنیم ، با سپاس از زحمات شما .
در ضمن منازل قدیمی ساز بوده و خارج از محدوده اداره مورد نظر میباشد.

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
خدمت شما عرض کنم که از ظاهر سوال شما بر می آید که متصرّف هم سند مالکیّت ندارد که اگر داشت هیچگاه آن ادارۀ دولتی معارض و مزاحم نمیشد. علی ایّحال لازم است بفرمایید که ملک موصوف آیا سابقۀ ثبتی دارد یاخیر؟ و قبل از تصرّف متصرّف به چه شخصی تعلّق داشته و از چه نوع ملکی بوده؟ دایر، بایر یا موات؟ پاسخ این سوالات را که مشخص فرمودید انشاءالله نظر تکمیلی داده خواهد شد.

 


 

سوال ۳۵ : در صورتی که مالک ساختمانی پس از تایید ناظر گاز تغییراتی در ساختمان دهد بعنوان نمونه دودکش ها را جابجا کند یا دریچه های تامین هوا را مسدود نماید چنانچه ناظر گاز متوجه شود چه اقدامی را حضرتعالی پیشنهاد می دهید آیا صرف گزارش به شرکت گاز کفایت میکند؟ با تشکر

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
عرض کنم که چون امر گاز دارای أهمیت ویژه ای در جان بهره برداران دَارد لذا می طلبد که به طور جدی با آن معامله شود، بنده هم اینک وکالت مهندس ناظر گاز را در پرونده ای بر عهده دارم که بدلیل دست کاری در لوله بخاری و مسدود کردن آن، آنهم بعد از گذشت دوسال متاسفانه دو نَفَرجان خود را از دست دادند الان مهندس ناظر گاز موصوف متهم به قتل آن دو نَفَر است، علی ایُّحال توصیه أکید میشود که حتماً مراتب را به اداره کل راه و شهرسازی استان، شرکت گاز، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، اداره کار منطقه منعکس کنید.

 


 

سوال ۳۶ : برای چی داخل گزارشات مرحله ای ایراداتی که وجود داره رو مینویسیم و میدیم شهرداری ؟ بعد روزی اگه ساختمان فروخته شد بریم بگیم نه این موارد خلاف مورد تاییدمون است ، خب غیر معقول نیست ؟؟؟؟چکاری خب از اول ننویسیم بهتر نیست ؟؟ ایرادی که وجود داره و رفع نمیشه مثلا برای قسمت معماری اتصال سازه به دیوار چینی ها و .. اونوقت موقع فروش باید برم بگم نه مورد تاییدم

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
خدمت شما عرض کنم که اینگونه نیست که اگر مهندس ناظری گزارش خلافی تسلیم مرجع صدور پروانه ساختمانی کرد بعداً بدون برطرف شدن آن ایراد مبادرت به تأیید کار کند، هیچگونه تبعاتی نخواهد داشت، چرا که این اقدام که در واقع اقدام به گزارش خلاف واقع است میتواند نتایج زیر را بدنبال داشته باشد:
١- صرف گزارش خلاف واقع به استناد نصّ صریح تبصره ٧ماده ١٠٠ قانون شهرداری اصلاحی ۵٨/۶/٢٧ و ماده ٩١ آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی اصلاحی ٩۴/١٢/۵ تخلف بوده و مجازات انتظامی دَارد.
٢- اگر موضوع گزارش خلاف در آینده آسیب ببیند و منجر به ورود خسارت مالی شود و خسارت مذکور ناشی از گزارش خلاف واقع یاد شده باشد وفق ماده ۵٢٠ قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ٧٩/١/٢٧و باستناد ماده ١ قانون مسؤولیت مدنی مصوب ٣٩/٢/٧ گزارش دهنده باید خسارت وارده را جبران کند.
٣- اگر گزارش ناظر سببیّتی در وقوع حادثه جانی داشته باشد مستنداًبه تبصره ذیل ماده ١۴۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ٩٢/٢/١ گزارش دهنده مقصر تلقی شده حسب ماده ۶١۶ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به مجازات حبس بین یک تا سه سال علاوه بر پرداخت دیه محکوم خواهد شد.
علی هذا مهندس عزیز اینگونه نیست که ناظر یک ساختمان با خیال راحت بتواند گزارشهای ضدو نقیض بدهد و اصطلاحاً جان سالم به در ببرد.

 


 

سوال ۳۷ : من دفتر طراحی حقیقی دارم و دوسالی هست که بعنوان مسئول دفتر به اتفاق دو نفر از مهندسین همکار که دارای پروانه اشتغال طراحی و محاسبه هستند با بنیاد مسکن شهرمان قرارداد رسمی و محضری منعقد کردیم و بر اساس دستور نقشه‌های صادره از بنیاد نقشه های مسکن روستایی را طراحی میکنم و پس از تایید نقشه توسط دفتر فنی بنیاد مسکن، طی فرمهای خاصی اجازه صدور پروانه ساختمانی به دهیاریها داده میشود و جواز توسط دهیاریها صادر میشود .
جدیدا رئیس بنیاد مسکن شهرستان طی نامه ای اعلام کرده که از آوردن نام و آرم بنیاد مسکن در تابلو دفتر ، مهر و حتی تایتل نقشه ها خودداری کنیم.
آیا عمل به این درخواست و عدم درج نام مرجع صدور پروانه بخصوص در نقشه ها بار حقوقی برای من و همکارانم خواهد داشت؟
آیا قانون خاصی به صراحت به درج نام مرجع صدور پروانه در تایتل نقشه ها وجود دارد؟

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
با سلام ودرود(۹۶/۱۱/۲۶)، خدمت شما عرض کنم که وفق مادّۀ ۲۳۱ قانون مدنی قراردادهای برای امضا کنندگان آنها لازم الاتّباع بوده و باید آن اشخاص تعهدات قراردادی خود را عین همانی که در قرارداد هست بجا آورند. از آنجایی که ظاهراً شما در مقابل بنیاد متعهد هستید بنابراین شما نقشه ها را به آن ارگان تحویل داده و تکلیفی ندارید که اقدامات بعدی را پیگیری کنید علی هذا به نظر می رسد که در خصوص موارد اعلامی جناب رئیس بنیاد وظیفه ای ندارید و دلیلی ندارد که خود را درگیر آن موارد کنید. خصوصاً که قانون هم چنین تکلیفی را متوجه شما نمیکند.

 


 

سوال ۳۸ : بنده ارشد سازه هستم. من در زمان دانشجویی برای یک پیمانکار به عنوان نقشه خوان و رسیدگی به حقوق و حضور غیاب کارگران مشغول به کار بودم و برج سه امسال یک سازه بتنی شش طبقه صاحب کار بنده گرفت با قیمت پایین و بدون قرارداد با مالک بنده هم بالای سر کارگرها بودم اما به شهرت و شناخت بنده کارو به ما ندادن
حال بعد از اجرای اسکلت و حدودا پنج ماه گذشت از زمان اتمام اسکلت مقداری از طلبمان مانده است که مالک مدعی است ساختمان ناشاغول است و تیرهای کناری چاله آسانسور ناشاغول است و مدعی دوازده ملیون خسارت است
حال سوال من اینه آیا پای من گیر است؟لازم به ذکر است مالک پول رو به علت بیسوادی صاحب کارم به حساب من میریخت و من پول کارگرارو میدادم و من هیچ گونه قراردادی هم با صاحب کارم ندارم
و اگر میخواست شکایت کنه چرا سه طبقه از نمارو کار کرده و تا الان اقدامی نکرده؟
از این انسان های با گذشت نیست و قرار شد که تا آخر کار نقشه بردار بیاد رامکا بزنه چون ستون هاش در یک اکس نبوده که از سقف دوم به بعد نیامد
و در آخر اینها میخوان منو اش نخورده و دهن سوخته کنن ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید.

جناب مهندس محمدی عزیز با سلام خدمت شما(۹۶/۱۱/۲۵)، عرض کنم که اگر در دوران جوانی بنده یعنی حدود صد یا دویست سال پیش اگر متخصصی اینگونه رفتار می کرد گفته می شد امکان کسب اطلاعات نداشته اما در این زمان که الحمدلله امکان مشاوره به راحتی هست چرا وارد چنین معرکه هایی میشوید؟ علی ایحال اگر مالک مذکور بتواند ثابت کند که خسارتی وارد شده و شما مسبب آن هستید وفق ماده ۵٢٠ قانون آیین دادرسی مدنی و ماده ١ قانون مسؤولیت مدنی میتواند از شما خسارت بگیرد، علی هذا اگر می بینید که می تواند سببیت شما برای ورود خسارت را ثابت کند توصیه میشود اگر میتوانید با وی سازش کنید.

 


 

سوال ۳۹ : من ساختمان در حال ساخت دارم ک با پیمانکاری ک ایرانیه برای کندن چاه صحبت کردیم و کار رو شروع کردن چند روز شاگرد ایرانی آوردن و بعد از چند روز ی کارگر افغانی اوردن ک سطل چاه از داخل چنگک در اومد و افتاد روی گردنش و مهره دوم گردنش شکست باتوجه به این که ما چندتا شاهد داریم ک چاه رو پیمانکاری دادیم و ساختمون هم بیمه مسئولیت هم داره من به عنوان مالک چند درصد مقصر میشم و اگر اهنمایی کنید ممنون میشم

پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
با سلام(۹۶/۱۱/۲۸) حضور شما عرض کنم که قانونگذار در ماده ٨۵ قانون کار تکلیف کرده که تمامی مالکان موظف هستند که به آیین نامه حفاظتی کارگاههای ساختمانی عمل کنند و ماده ٣۴ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان هم تکلیف کرده که کلیه مالکان مقررات ملی ساختمان را رعایت کنند، با توجه به این توضیح و نظر به وقوع حادثه، از نظر مرجع قضایی شمای مالک محترم باستناد تبصره ذیل ماده ١۴۵ قانون مجازات اسلامی، مقصّر تلقی شده و اگر کارشناس درصدی را برای شما نتواند تعیین کند حسب ماده ۵٣٣ قانون مجازات اسلامی مصوب ٩٢/٢/١ تمامی اشخاصی که متهم واقع می شوند به یک نسبت مسؤول خواهند بود از جمله شما مگر ثابت کنید که هیچ نقشی در بروز حادثه نداشته اید.

 


 

سوال ۴۰ : بنده کپی مدرک لیسانس معماری ام و کپی کارت ملی خود را به شخصی داده ام
آیا امکان دارد این شخص سواستفاده از مدرک من بکند؟ مثلا بدون اجازه مرا عضو(شرکت پیمانکاری) بکند؟ لطفا پاسخ دهید تا از نگرانی دربیام.

خدمت شما عرض کنم که در جایی که سند رسمی تنظیمی اداره ثبت را جعل می کنند بقیه أمور جای خود دَارد، توصیه شدیداً موءکّد میشود که هرچه سریعتر مدارک خود را دریافت دارید و اگر می توانید تحقیق کنید که از آن مدارک در کجاها استفاده کرده است.


سری بعدی این مجموعه را حتما مطالعه نمایید، با ما همراه باشید …

منابع :
irandwg.com
سایت های حقوق مهندسی 
ویکی پدیا
سایت های مهندسی 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد